Waarom bloggen?

Druk aan ’t werkHet ‘waarom’ is eigenlijk heel simpel: wat is leuker dan over je hobby te praten én dit nog eens te delen met anderen? Je hebt niet altijd iemand in je naaste omgeving die dezelfde hobby heeft, dus dan is bloggen daar een ideale manier voor. Op een blog schrijf je tenslotte over jouw hobby en dat is in mijn geval alles wat gerelateerd is aan boeken/lezingen/boekenleggers enz.Het speelde al enige tijd in mijn achterhoofd om een blog te gaan starten, maar dit leek me te ingewikkeld. Veel vragen had ik daarbij, zoals: Hoe maak je een site? Waar schrijf je over? Vindt iemand mijn blog wel interessant? En dan, op een voor mij juist moment, geeft boekenblogger Femke een workshop over bloggen bij boekhandel Derijks. Dat was enorm leuk en inspirerend. Tóch bleven de vragen. Totdat 2 vriendinnen tegen mij zeiden: “ach leuk joh, ik zie jou dat wel doen”. En ja hoor…de volgende dag dacht ik: “waarom ook niet, proberen kan altijd”.

Tja, en dan gaan beginnen. Waar en hoe? Ik ken geen webdesigner, dus ik ‘moest’ zelf mijn blog gaan maken. Dus met behulp van internet en een boek WordPress voor Dummies ga je dan aan ’t werk. En over mijn prachtige logo…dát heeft mijn broer bedacht en uitgewerkt 👌 Gelukkig kon Maikel helpen met de fotobewerking. En dan maar niet te spreken over de support van hem, want hij heeft wat geluisterd zeg…poeh poeh 😍 Wie ik vooral niet wil vergeten te bedanken is mijn paps. Hij heeft veel voor mij kunnen betekenen en heel wat uren in Moontje gestoken. Ook geen webdesigner, dus dan zoek je vaak samen naar oplossingen/antwoorden. Bijzonder leuk om er samen mee bezig te zijn, want makkelijk vond ik ’t niet altijd.

Enkel trots zijn op mijn zelfgemaakte blog is niet genoeg. Gaan bloggen is de volgende stap. Ik heb geen plannen en geen doel. Kort maar krachtig: ik begin en zie wel of ik ’t leuk ga vinden. Tot nu toe in ieder geval ontzettend enthousiast en heb er veel zin in!

Veel leesplezier!

 

Lieve groetjes, Moontje

10 gedachten over “Waarom bloggen?”

 1. Hey Simone,

  Dat ziet er gelikt uit uit. Jullie hebben knap werk geleverd. Ik hoop dat je er enorm veel plezier aan beleefd. Ik blijf je zeker volgen.
  Groetjes,

  Hans

 2. Heel veel succes! Ben ontzettend nieuwsgierig naar meer posts en blij dat ik er mijn steentje aan bij heb mogen dragen. Liefs.

 3. Veel succes!!!! Heeft wat uurtjes gekost maar dan heb je ook wat 😉

 4. Simone,

  Ik wens je heel veel succes met je blog, en ik hoop dat het je een hoop positieve reacties op gaat leveren!

  En je weet het; als je er vrolijk van wordt….

  Liefs,
  Anja

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: