Wintertuinfestival 2018!!

Eindelijk was ’t dan zover…op naar Doornroosje in Nijmegen voor het Wintertuinfestival. Dit festival wordt georganiseerd door De Nieuwe Oost Wintertuin.

Op zaterdagavond 24 november reizen schrijvers, dichters, muzikanten, dansers, wetenschappers, striptekenaars, cabaretiers, dj’s en vertalers af naar Doornroosje voor het Wintertuinfestival! Voordrachten, dansbattles, talkshows, workshops, performances en muziek! Het thema van dit jaar gaat over de vraag: Wat horen we als we luisteren?

“We gaan op zoek naar nieuwe vormen van gesprek over maatschappelijke thema’s die moeilijk bespreekbaar lijken. In plaats van de herhaling en botsing van vaststaande meningen, hebben we nieuwe ideeën nodig – en ruimte voor verschillende verhalen. Hoe zorgen we daarvoor?”

Op het onderstaand blokkenschema is te zien welke gasten er deze avond waren. Ook zie je dat er dan keuzes moeten worden gemaakt. Van te voren mijn huiswerk gedaan, maar op de avond zelf bleef daar niet veel meer van over. Rondlopen, wat drinken, kletsen en zalen in- en uitlopen is zeker zo leuk. We hadden interesse in het dansprogramma, maar daarvoor moest je jezelf opgeven. Na ‘overleg’ hebben we besloten om dat te laten varen. Een strakke planning maakt ’t er niet altijd gezelliger op.

De locatie was perfect!👍 De auto kun je dichtbij parkeren, leuke ambiance en er hing een gezellige sfeer.

Het blok CELA in de Paarse zaal was engelstalig. Mijn engels is niet zo geweldig, maar Martin wilde hier graag naar toe en proberen kan altijd. Ik kon ’t goed verstaan/volgen en we vonden ’t zowel leuk als interessant. Een keer wat anders.

Helaas was de talkshow van Nina Weijers een tegenvaller. Niet om haar, maar het gesprek was niet goed te verstaan. Dit kwam omdat deze talkshows niet in een afgesloten ruimte plaatsvonden, maar boven de gang. Waar ’t overigens heel gezellig was 😃.

Verder waren we onder de indruk van Opgepoetst en was het weer heel leuk om Jaap Robben te zien. Hij werd geïnterviewd door Laura van der Haar. We hebben haar eerder gezien bij WimBoekToe in Den Bosch. Laura is een spontane vrouw en het interview ging ook heel soepel en gezellig. Na afloop heb ik Jaap, op advies van Martin, tóch nog even laten weten dat ik genoten heb van zijn boek Zomervacht. Hij vond het super lief van mij dat ik dat kwam vertellen☺.

Kortom: lachen, sfeer, Tony’s Chocolonely, luisteren, kijken, lopen, kleine krukken, bolognese chips, super gezellige locatie….dusssss….volgend jaar weer!

 

Lieve groetjes, Moontje

 

 

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: