Wintertuinfestival 2019!

Wauw…net als vorig jaar hebben Martin en ik weer genoten van het Wintertuinfestival in Doornroosje. Het is een geweldig festival en dit jaar was het thema ‘gastvrijheid’!

Het Wintertuinfestival is een jaarlijks literatuurfestival, georganiseerd door het productiehuis Wintertuin. Het vindt plaats in de laatste week van november in Nijmegen. Het is een evenement waarbij het grote publiek kan kennismaken met schrijvers, dichters, kunstenaars, muzikanten en wetenschappers.

Zoals je op het onderstaand schema kunt zien moesten er opnieuw keuzes worden gemaakt. We waren er al snel over uit dat we het interview met Ilja Leonard Pfeijffer en het interview met Alma Mathijsen en Thomas Verbogt niet wilden missen. Gelukkig wisten we een stoeltje te bemachtigen, dus we waren er helemaal klaar voor.

Voor wat betreft het interview met Ilja: ik heb enkel het boek Peachez van deze auteur gelezen en dat vond ik heel mooi (✍ hier). Zijn nieuwste roman Grand Hotel Europa heb ik niet gelezen en ga ik waarschijnlijk ook niet doen. Het verhaal spreekt mij niet zo aan.

En over het interview op zichzelf….tja.😏 Ik zal er niet teveel over uitweiden, maar kort gezegd: het liep niet soepel en er was geen klik. Dit was jammer. Vooral ík heb genoten van het voorlezen van Ilja. Rustige zware stem en mooi voorgedragen!

Opgepoetst (hiphopartiesten en schrijvers gaan aan de slag met elkaars werk), is afwisselend en soms spreekt de ene performance je meer aan dan de andere keer. Wel verrassend.

Het interview met Alma en Thomas was leuk. Alma is een spontane gezellige vrouw en kan mooi voorlezen. Maakt eigenlijk niet eens uit of het verhaal je nu wél of niet aanspreekt. Bij Boekie Night heb ik destijds haar boek Vergeet de meisjes gekocht (✍ hier). Ik verwacht dat ik niet snel meer een boek van haar zal aanschaffen, maar ja…you never know! 😃

En óh wat hebben we gelachen toen Thomas ging voorlezen uit zijn nieuwste roman Olifant van zeep. Hoe alles moest beginnen (gekocht op de Literaire Manifestatie in Den Bosch) vond ik heel mooi, dus wie weet komt deze er nog wel naast te staan!

Over het optreden van Brihang valt maar één ding te zeggen: FANTASTISCH! Mooie rap, fijne stem en passie…wat een optreden!!!!!!!! Topper van de avond. 😍

Nog even naar Babs Gons en Opgepoetst geweest, maar daar minder van kunnen genieten. Geen punt, want ook dat hoort erbij. Je kunt niet alles en iedereen even leuk vinden!

Één ding is in ieder geval zeker…volgend jaar zie je ons weer in Doornroosje!

 

Lieve groetjes, Moontje

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: