Wintertuinsessie Max Hermans

Even verslag doen van een super leuke avond gisteren! ☺️ Een wintertuinsessie georganiseerd door De Nieuwe Oost.

Schrijver Max Hermens is een groot liefhebber van het genre ‘Korte verhalen’ (thema van deze avond), vooral vanwege de korte, maar intense aandachtsspanne die het lijkt te vragen van zijn lezers. Hij gaat deze Wintertuinsessie in gesprek met korte verhalenschrijvers Maartje Wortel en Sanneke van Hassel om te achterhalen waarom juist deze beknopte schrijfstijl de lezer zo kan verwonderen. Daarnaast geeft prof. dr. Mathijs Sanders een mini-college over het genre en vertelt hij over zijn eigen lievelingsverhalen.

Een Wintertuinsessie…onbekend. Max Hermens…onbekend. Theater Vier…onbekend. Tóch kaartjes besteld. Buiten een avondje uit (wat altíjd gezellig is🍸😉) leek deze Wintertuinsessie ons erg interessant. En ja hoor…dat was ’t ook zeker!

Max Hermens zei dat hij nog nooit interviews had afgenomen en dat kon je ook merken. Iets zenuwachtig, maar dat compenseerde hij goed met zijn humor en openheid👍. Als je dat zo ziet blijkt maar weer dat dit niet zo makkelijk is als dat je in eerste instantie denkt.

Zowel Max, Sanneke als Maartje lazen hele mooie verhalen voor. Ontspannend om naar te luisteren. De uitleg/antwoorden op de vragen van Max van de dames waren interessant en uitgebreid.

Mathijs Sanders droeg een ‘leerzaam’ stuk voor over korte verhalen/literatuur, maar dan op een hele goede, duidelijke en leuke manier gebracht. Alle gasten wisten ook nog de nodige humor te gebruiken, dus heerlijk gelachen. TOP!

Wat nog steeds in mijn hoofd zit, is de voordracht van Maartje wat in het ‘Hollands Maandblad’ is geplaatst. Het verhaal (En dan maar gaan) én natuurlijk de manier waarop Maartje dit voorlas zorgde ervoor dat ik in een doodstille zaal met een brok in de keel zat. Na afloop van de sessie wilde ik haar tóch even zeggen hoe prachtig ik dit vond en vroeg in welk boek dit verhaal staat. Ze bedankte mij voor het compliment en omdat dit enkel in het maandblad staat, gaf zij mij deze uitgave (2018-8/9). Heel lief!☺. Herlezen ga ik dus zéker doen!

Over theater VIER kan ik heel kort zijn. Dat is: gezellig, knus, leuk en mooi!😍

 

Lieve groetjes, Moontje

 

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: